Energiebesparing


Een tuinbouwbedrijf is een constant in beweging, Goede monitoring en onderhoud zijn nodig voor het verzekeren van optimaal groeiklimaat en efficiente bedrijfsvoering. Wij kunnen u ondersteunen met onder andere de volgende producten:

EnergieScan HortiMedes
Een complete energiescan van een tuinbouwbedrijf. In samenwerking met de kweker wordt een uitgebreide inventarisatie gemaakt. Hierbij hanteren wij een door ons ontwikkelde checklist zodat er niets over het hoofd wordt gezien.
Deze gegevens worden door ons verwerkt tot een puntsgewijze rapportage met mogelijke maatregelen en een inschatting van de energiebesparing. Lees meer op de pagina Energiescan 

Het uitvoeren van een uitgebreide Energiescan is één van de specialisaties van Horti Cultura. Wij hebben diverse scans uitgevoerd, waaronder bij Kwekerij de WIeringermeer en Voort Brielle Kwekerij. 

Onderhoud- en Veiligheidsprogramma
Interactief onderhoud- en veiligheidsprogramma voor de kasverwarming en CO2 installatie. De kweker kan zelf de tijd bepalen wanneer hij het onderhoud uitvoert en het desgewenst over het jaar uitsmeren. Handig i.v.m. CO2 doseren, stoken en teelt wisselen. Voor een uitgebreide beschrijving gaat u naar de pagina onderhoud. 

Meetsysteem AgriSensysagrisensys
Een homogeen klimaat is belangrijk voor een maximale opbrengst. Daarnaast draagt een homogeen klimaat direct bij aan een minimaal energieverbruik in de kas en een verminderd risico op ziekte. Met een homogeen klimaat gaan de opbrengsten omhoog
en de energiekosten omlaag. En dat is natuurlijk interessant.
Agri-Sensys is een geavanceerd draadloos meetsysteem speciaal voor de glastuinbouw, waarmee u het klimaat in uw kas kunt monitoren. registreren, analyseren en optimaliseren. Horti-Cultura is dealer van AgriSensys en kan u helpen met het monitoren en analyseren van de meetgegevens en een plan van aanpak opstellen. 

Het Nieuwe Stoken
De beste energiebesparing is de energie die u niet inkoopt. Dit levert direct euro's op. Dit kan door eenvoudige aanpassingen aan de installatie te doen die snel terug te verdienen zijn. Wij plaatsen hier een reeks onderhoud- en besparingsadviezen die vallen onder de nieuwe richtlijn "Het Nieuwe Stoken".

De nieuwsbrieven kunt u hier onder downloaden.

Het Nieuwe Stoken 1: Frequentieregelaars en pompen
Het Nieuwe Stoken 2: Horizontale temperatuurverdeling
Het Nieuwe Stoken 3: Schermen en luchtstromingen
Het Nieuwe Stoken 4: Besparen met isolatie
Het Nieuwe Stoken 5: Extra energie uit rookgassen
Het Nieuwe Stoken 6: Onderhoud versus Rendement
Het Nieuwe Stoken 7: Vrije convectie en afgifte buizen

INTERESSE?

Wilt u eens laten onderzoeken wat binnen uw bedrijf mogelijk is aan energie-efficiency of optimalisatie van
bedrijfsprocessen?  Neem dan gerust contact met ons op.
Bel met Klaas Althof op +31 (0)6 12 14 19 14 of stuur een mail via ons contactformulier contactformulier

We have
what you need
to grow

.hortimedes klaas althof energiescan

agrisensys meter

agrisensys bloemen


Ontwerp en realisatie: Interforce