Glasparel+

glasparel locatie
Glasparel is een gebied van 90 hectare grondoppervlakte ten behoeve van nieuw te realiseren glastuinbouwbedrijven in de driehoek tussen Rotterdam, Gouda en Zoetermeer.

Er wordt een houtgestookte WKK geplaatst voor het opwekken van elektriciteit. Het koelwater van deze motor wordt benut voor het verwarmen van de kassen in het gebied en in de nabijheid. Totaal is er 73,1 hectare glas als afname potentieel.
In de toekomst (fase 2) kan daar nog een biovergister aangesloten worden als warmtebron en kan het afnamepotentieel uitgebreid worden met kwekers op het Oogstpad en Abr. Kroesweg.

Daarnaast wil Glasparel+ aansluiten op een breed open warmtenetwerk, met onder andere Warmtecoöperatie Zuidplaspolder, Wayland Energy en Warmtebedrijf Rotterdam. Potentiële warmtebronnen die het samenwerkingsverband voor ogen heeft zijn restwarmte uit de Rotterdamse haven via de Leiding over Oost, lokale biomassa verbranding en aardwarmte.

Meer informatie: www.glasparel.nl 
logo wayland energy                   glasparel logo

Rol Horti-Cultura bij project Glasparel+: Ontwerp warmtedistributienetwerk.
 
glasparel kassen
In opdracht van Wayland Energy maken wij een ontwerp voor een warmwater distributienetwerk naar de kwekers die aangesloten worden op de distributieleiding van het warmtenetwerk.  De scope van dit ontwerp:
- leidingplan met diameters van het distributienetwerk
- tracéverkenning met mogelijkheden en onmogelijkheden
- warmte-aansluitingen op de tuinbouwbedrijven op basis van maximale afname.

INTERESSE?
Heeft u behoefte aan een persoonlijke toelichting of heeft u vragen?
Bel dan met Klaas Althof op +31 (0)6 12 14 19 14 of stuur een mail via ons contactformulier.

We have
what you need
to grow

.
Ontwerp en realisatie: Interforce