Aardwarmteproject Noordland – Kapittelland

Aardwarmteproject Noordland – Kapittelland is een duurzaam energieproject voor de glastuinbouw in de gemeente Westland. Het plan is om een boring te doen naar 7 kilometer diepte en daar warmte op te wekken volgens de Enhanced Geothermal Systems technologie (EGS). Deze techniek is ook bekend onder de naam Hot Dry Rock technologie (HDR).
De energie opbrengst van de aardwarmtebron is 100 MWh, te distribueren naar de klanten met een temperatuurtraject van 100° Celsius aanvoer en 40° Celsius retour.
(Lees meer over deze technologie)

Hierbij is het project opgedeeld in 2 fasen. Fase 1 betreft het aansluiten van de full service klanten. Dit zijn de klanten die 100% van hun energie behoefte geleverd krijgen en dus hun huidige energievoorziening kunnen afkoppelen. Het betreft 28 bedrijven rondom de te realiseren aardwarmtebron langs de Noordlandseweg in ‘s Gravenzande.
Doel hiervan is het volledig vervangen van het gebruik van de fossiele brandstoffen ter verwarming van minimaal 97,5 hectare kassen.
De 2e fase is het aansluiten van klanten aan wie de overcapaciteit van de energie verkocht kan worden zonder 100% leveringsgarantie.

Lees meer: 
Lees hier meer over Aardwarmte.
Website Praktijknetwerken Noordland KapittellandRol Horti-Cultura bij Aardwarmteproject Noordland – Kapittelland:

Ontwerp distributienetwerk.


In opdracht van de projectgroep Aardwarmte Noordland Kapittelland hebben wij een distributienetwerk ontworpen voor de full service aansluitingen, met technische onderbouwing tot aan de “voordeur” van de kweker.

Het leidingnet is ontworpen als een zogenoemd “common carrier” ringleiding waarbij het net open is voor onttrekken en invoeden van warmte. Om de benuttingsgraad van de bron te verhogen, met name in de zomer maanden, kunnen nog meer bedrijven aangesloten worden die op basis van beschikbaarheid beleverd worden. Tevens is het zo eenvoudiger de toekomstige warmtelevering vanuit de Rotterdamse haven in te passen.

Diverse uitgangspunten en vragen zijn in kaart gebracht op het gebied van tracé, flow en diameter, uitkoppeling bedrijven, pieklast, buffers, tracé, leveringszekerheid en back-up.


INTERESSE?

Heeft u behoefte aan een persoonlijke toelichting of heeft u vragen?
Bel dan met Klaas Althof op +31 (0)6 12 14 19 14 of stuur een mail via ons contactformulier.


We have
what you need
to grow

.
Ontwerp en realisatie: Interforce